onsdag 20 januari 2010

Miljöbov

Hallå!

I ungefär 5 dagar har Kim och jag varit nyttig och hälsosamma. Vi har lagat lunch och middag varje dag. Ätit frukost (från kylskåpet, inte från ravioli). Ätit mellanmål på jobbet bestående av nån banan eller nått äpple. Men va? Tänker ni... miljöbov var ju titeln på detta inlägg. Glöm ej mina vänner: With great power, comes great responsibility.

Vi har c:a en stekpanna och en Kastrull. 4 bestick och 2 glas. Det roliga med vår lägenhet är att till all denna köksutrustning har vi en fin stor, energislukande, vattennersölande diskmaskin. Vore det inte ett brott mot lathetens alla regler att inte använda denna fantastiska uppfinning. Så vid detta lag borde alla fatta att trots att vi äter nyttigt, vandrar till jobbet varje dag (totalt 60 min snabb gång). Så är vi ändå; miljöbovar.

Kram alla där hemma.

Ps. Brorsan, svara i din telefon. Ds.

lördag 16 januari 2010

Kom jag hem?

5 Timmar och 29 minuter, 1 Timme och 30 minuter. Timmarna har tickat långsamt men nu är vi hemma. "Hemma" på Roa Juan Paolo segundo, Complexa hebitionale de Ajuda.

Semestern har varit helt underbar. Den 31:a december lämnade vi 20-gradig värme och begav oss hemmåt, eller bortåt. Hämtades av min fantastiska bror och Johanna. Och Jocke! Herregud, född efter jag lämnat sverige och nu en vuxen man. Nästan. Bror hämtade som sagt men det som mötte oss va mindre trevligt. En kylig elak vind blåste hårt i mitt ansikte och från första steget på svensk asfalt, frös jag.

Hit och dit och överallt. Upp och ner och i och ur. Ja, mycket bilfärder, tågresor, tunnelbanor och promenader. Allt självklart värt det då vi hunnit träffa många nära och kära. Nu när jag ser tillbaka på det var 17 dagar inte tillräckligt.

Förresten, Stora Nyheten för den som inte redan vet, läst, hört, eller sett. Vi är förlovade. Jag och Kim. Världens bästa par, äntligen ringmärkta.

Nytt år. Ny design. Ny vilja. Hädanefter ska jag blogga mer.

Kramar till alla där hemma.

// Robin